UMBRA – Modernistisk Længehus

Arkitektens bud på det klassiske længehus – Et modernistisk greb på det klassiske længehus – designet med et enkelt formsprog og smukke niveauspring i facaden samt markante overdækninger.

Køkken-alrum vender mod haven, så de ind- og udvendige miljøer kan smelte sammen i en smuk helhed. Den rektangulære form gør, at pladsen udnyttes effektivt og samtidig med optimal funktion for hele familien.

” Designet med afsæt i en bredere bygningskrop, der giver mulighed for at trække dele af facaden ind under taget – uanset tagform – og derved skabe en bolig med smukke variationer og store glaspartier samtidig med, at man opnår fordelene ved at taget skærmer mod solens direkte lys og mod nedbør – deraf navnet UMBRA. “

David A. Brandt Klug Adm. Direktør Hansen Huse

Arkitekt | MA Design

Planløsningsforslag

Et funktionelt længehus på 157 m² med 20 m² overdækning. Plads til hele familien: 2 badeværelser, dejligt lyst køkken-alrum og stue, soveværelse, 2 værelser, kontor, bryggers og entré.

Et funktionelt længehus på 161 m² med 20 m² overdækning. Plads til hele familien: 2 badeværelser, dejligt lyst køkken-alrum og stue, soveværelse, 2 værelser, kontor, bryggers og entré.

Et funktionelt længehus på 165 m² med 21 m² overdækning. Plads til hele familien: 2 badeværelser, dejligt lyst køkken-alrum og stue, soveværelse, 2 værelser, kontor, bryggers og entré.

Et funktionelt længehus på 174 m² med 21 m² overdækning. Plads til hele familien: 2 badeværelser, dejligt lyst køkken-alrum og stue, soveværelse, 2 værelser, kontor, bryggers og entré.

Et funktionelt længehus på 179 m² med 29 m² overdækning. Plads til hele familien: 2 badeværelser, dejligt lyst køkken-alrum og stue, soveværelse, 2 værelser, kontor, bryggers og entré.

Planløsningsforslaget kan være vist med tilvalg

Hvilken tagtype drømmer I om?

Sadeltag - Tagtypen på vores koncept hus UMBRA
Sadeltag
Tag typen Sadeltag

Traditionel tagform der med udhæng typisk ses på de klassiske boliger. Den moderne variant uden udhæng skaber en arkitektonisk klart defineret bygningskrop med rene linier og sammen med større åbninger i facaden, et minimalistisk og tidssvarende udtryk.

Som ved valmtag kræver huse med sadeltag en mere simpel bygningskrop (længe- og vinkelhuse) så taget kan komplettere bygningskroppen.

Ensidig - Tagtypen på vores koncept hus UMBRA
Ensidig taghældning
Tag typen Ensidig-taghaeldning

Den ensidige taghældning giver større arkitektonisk frihed for variation i bygningskroppen og indarbejdelse af den funktionalistisk ideologi, med fx stort udhæng ved solvente glaspartier.

Taghældningen skal afstemmes med bygningskroppens bredde, for at undgå en for høj facade der hurtigt kan virke overvældende i den hjemlige kontekst.

Fladt tag- Tagtypen på vores koncept hus UMBRA
Fladt tag
Tag typen Fladt-tag

Inspireret fra de sydlige arkitekturer og skaber stor frihed i forhold til de funktionelle værdier og smukke variationer i bygningskroppens udformning.

Dele af bygningskroppen kan hæves for større loftshøjde og samtidig give et arkitektonisk modspil til de lavere volumener.

Generelt giver det flade tag den største frihed til at fokusere på form og funktion.